Besplatna dostava za registrovane korisnike prilikom prve kupovine!

Pridružite se našoj zajednici i uživajte u ekskluzivnim pogodnostima i popustima.

Registruj se
miter-popup

Besplatna dostava za registrovane korisnike prilikom prve kupovine

Nemate proizvoda u korpi.

ŠTA JE IALUNA®?

IALUNA® vaginalete su medicinsko sredstvo klase IIa. Zahvaljujući pažljivo odabranim lekovitim sastojcima, čiji su povoljni efekti potvrđeni kliničkim studijama, IALUNA® vaginalete predstavljaju inovativni tretman za najčešće vaginalne probleme sa kojima se žena danas susreće. IALUNA® vaginalete pomažu zaceljenje i obnovu (regeneraciju) sluzokože i epitela vagine, vraćaju elastičnost vaginalne sluzokože i ublažavaju osećaj vaginalne suvoće.

KOME JE NAMENJENA IALUNA®?

IALUNA® vaginalete predstavljaju efikasan tretman za:

 • Ubrzavanje epitelizacije oštećene sluzokože i ubrzavanje zaceljenja rana
 • Održavanje funkcija vaginalne sluzokože i regeneraciju tkiva
 • Usporavanje prirodnog procesa starenja vulvovaginalnog tkiva – Anti Aging (podmlađivanje) vagine, na prirodan i neinvazivan način, bez bolnih i skupih procedura
 • Vaginalnu nelagodnost – osećaj pečenja, iritacija, svrab, bolni polni odnosi (dispareunija)
 • Vaginalnu suvoću izazvanu dojenjem, primenom oralne kontracepcije, menopauzom, visokim nivoom stresa
 • Održavanje vlažnosti (hidratacije) kako bi se obezbedila adekvatna elastičnost vagine
 • Vaginalnu atrofiju (stanjivanje vaginalnih zidova zbog nedostatka estrogena) kod žena koje ne žele ili ne smeju da koriste hormonsku terapiju
 • Atrofični vaginitis koji nastaje kao posledica upotrebe hormonske ili hemioterapije kod kancera dojke
 • Pomoćna terapija za oporavak stanja nastalih kao posledica atrofije i distrofije vagine (stanjivanje i opuštanje mišića vaginalnih zidova)
 • Pomoćna terapija nakon radio i hemioterapije u cilju oporavka i regeneracije epitela vagine
 • Povratak prirodnih intravaginalnih fizioloških uslova posle porođaja i ginekoloških hirurških intervencija
Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica koristi kolačice (cookies) U redu

  Kontaktirajte nasNaš farmaceut je tu u svakom momentu da odgovori na pitanja.

  ZAŠTO IALUNA®?

  Farmaceutska kompanija IBSA farmaceutici Italija, proizvođač IALUNA® vaginaleta, je lider u proizvodnji injektabilnih hijaluronskih filera (aplikuju se u potkožno tkivo). Hijaluronski fileri koje IBSA farmaceutici Italija proizvodi, su u svetu prepoznatljivi po visokom kvalitetu i čistoći hijaluronske kiseline. Upravo ta, najkvalitetnija hijaluronska kiselina, koja ulazi u sastav subkutanih filera, je vodeća i najvažnija aktivna komponenta u sastavu IALUNA® vaginaleta.

  Vaginalna suvoća, smanjenje elastičnosti vaginalne sluzokože i bol prilom seksualnog odnosa se pojavljuju kao jedan od prvih znakova starenja. Vaginalna terapija hijaluronom u obliku IALUNA® vaginaleta, predstavlja revolucionarnu ANTI-AGE terapiju koja je poboljšala kvalitet života i vratila samopouzdanje hiljadama žena širom sveta.

  Adekvatna nega vaginalne sluzokože tokom života je od izuzetnog značaja, jer samo zdrava i očuvana sluzokoža predstavlja moćnu zaštitu od spoljašnjih uticaja, virusa i bakterija. Redovna primena IALUNA® vaginaleta obezbeđuje brže zarastanje i obnovu (regeneraciju) sluzokože i epitela vagine i grlića materice, vraća elastičnost vaginalne sluzokože i smanjuje veoma neprijatan osećaj vaginalne suvoće.

  IALUNA® vaginalete stvaraju osećaj prijatnosti i komfora prilikom primene. Tope se na temperaturi tela i zbog jedinstvene formulacije obezbeđuju potpunu iskoristljivost aktivnih sastojaka kada se primenjuju uveče, pre spavanja, pri čemu ne dolazi do neprijatnog curenja neiskorišćenog sadržaja ujutru.

  Iako daleko superioriniji, efekti ekstrakta Gotu kole se mogu uporediti sa efektima dobro poznatog ulja kantariona, na zarastanje i obnovu sluzokože vagine i grlića materice.

  KAKO IALUNA® DELUJE?

  IALUNA® vaginalete sadrže jedinstvenu kombinaciju 4 aktivne komponente koje imaju povoljno dejstvo na najčešće vaginalne probleme sa kojima se žena danas susreće:

  hijaluronska kiselina

  Hijaluronska kiselina

  je mukopolisaharid koji se nalazi u tkivima kao što su koža, sluzokoža i zglobovi. Zahvaljujući sposobnosti da za sebe vezuje veliku količinu vode, hijaluronska kiselina obezbeđuje adekvatnu vlažnost i hidrataciju tkiva čiji je sastavni deo. Studijama je potvrđeno da hijaluronska kiselina pomaže i ubrzava zaceljenje i obnovu oštećenog tkiva. IALUNA® vaginalete sadrže so hijaluronske kiseline, natrijum-hijaluronat, i lokalnom primenom pomažu održavanju fiziološkog nivoa hidratacije u tkivima, obezbeđuju lubrikaciju potrebnu da reši poteškoće u vezi sa vaginalnom suvoćom i normalizuju vaginalnu sredinu, istovremeno dovodeći do zarastanja ranica i oštećenja ukoliko su prisutni.

  gotu kola

  Liposolubilni ekstrakt biljke Centella Asiatica (Gotu Kola)

  Gotu Kola potiče sa Dalekog istoka i godinama unazad se koristi u tradicionalnoj kineskoj i ajurvedskoj medicini (održavanje balansa celog tela i njegovo zaceljenje). U mnogim studijama navodi se kao biljka za podmlađivanje i regeneraciju tkiva. Lekoviti efekti Gotu Kole ogledaju se u njenoj sposobnosti da poveća produkciju kolagena, čime se povećava elastičnost tkiva i ubrzava zarastanje rana.

  kamilica

  Liposolubilni ekstrast biljke Matricaria Camomilla (Kamilica)

  Kamilica je jedna od najstarijih, široko rasprostranjenih biljaka koja se preporučuje kao pomoć u lečenju brojnih oboljenja, što je veoma dobro dokumentovano u literaturi. Ima umirujuće dejstvo, povoljno deluje kod upala sluzokože unutrašnjih organa, a naročito kod ginekoloških oboljenja gde smanjuje upalne procese i ubrzava oporavak oštećene sluzokože.

  vitamin e

  D, L – alfa tokoferol acetat (Vitamin E)

  Vitamin E ima ulogu snažnog antioksidansa te sprečava oštećenje tkiva izazvano oksidativnim stresom. Prilikom vaginalne upotrebe ubrzava oporavak sluzokože i povećava otpornost mukoze prema patogenima, uz regulaciju pH vrednosti.

  NAČIN UPOTREBE?

  Aplikovati 1 vaginaletu dnevno, najbolje uveče pred spavanje, da bi se obezbedilo najbolje delovanje medicinskog sredstva.

  ialuna, 10 vaginaleta
  • Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.
  • Vaginalna suvoća i atrofija: inicijalno 3-4 dana zaredom, po 1 vaginaleta uveče, nakon toga svako drugo/treće veče kako bi se održavala adekvatna hidratacija i elastičnost sluzokože.
  • Reepitelizacija (nakon intervencija na grliću materice, tretman ektopija – ranica na grliću): 10 dana za redom, po 1 vaginaleta uveče, ponavljanje ciklusa u trajanju od 3-6 meseci.
  • Podmlađivanje vagine – 2-3 puta nedeljno po 1 vaginaleta za održavanje hidratacije i elastičnosti vaginalne sluzokože. Koriste se i nakon tretmana Laserom ili PRP tretmana, 10 dana zaredom, potom 1-2 x nedeljno za održavanje postignutih efekata.

  IALUNA® vaginalete stvaraju osećaj prijatnosti i komfora prilikom primene, tope se na temperaturi tela i zbog jedinstvene formulacije obezbeđuju potpunu iskoristljivost aktivnih sastojaka kada se primenjuju uveče, pre spavanja, pri čemu ne dolazi do nelagodnog curenja ujutru. IALUNA® vaginalete su namenjene pacijentkinjama svih starosnih dobi.

  KONTRAINDIKACIJE:

  • Pacijenti sa preosetljivošću na neki od sastojaka medicinskog sredstva
  • Pacijenti koji su alergični na biljke porodice Asteraceae (Kamilica)

  UPOZORENJE:

  Ne preporučuje se upotreba u trudnoći, osim ukoliko lekar drugačije ne posavetuje. Nemojte koristiti medicinsko sredstvo ukoliko je pakovanje oštećeno.

   

  Šta naši korisnici misle o Nama?

  GDE KUPITI?

  IALUNA® možete pronaći isključivo u apotekama ili poručiti putem apoteka koje imaju online prodaju.
  Recept lekara nije potreban.

  PAKOVANJE: Svaka kutija sadrži 10 vaginaleta, u aluminijumskom – blister pakovanju.
  ROK UPOTREBE: Utisnut na pakovanju.
  ČUVANJE: Na sobnoj temperaturi do 25°C, zaštićeno od svetlosti i izvora toplote.
  PROIZVOĐAČ: IBSA
  • IBSA FARMACEUTICI ITALIA Srl,
  • Via Martiti di Cefalonia 2,
  • 26900 Lodi, Italia
  Rešenje o registraciji: 515-02-00281-20-003 od 02.03.2020.